Vragen over tweetalig onderwijs (TTO)

Wat is TTO?
TTO staat voor Twee Talig Onderwijs. Dat betekent dat je bij ‘gewone’ vakken les krijgt in het Engels. Ook leer je binnen het TTO veel over andere culturen en maak je uitgebreid kennis met de wereld om je heen (GO GLOBAL).
Als je TTO wilt gaan doen, moet je dan al Engels kunnen?
Nee, je hoeft geen Engels te kunnen. Het is handig wanneer je al iets weet, maar het is niet nodig. Er wordt vanuit gegaan dat je nog geen Engels kunt.
Is TTO alleen voor als je goed bent in talen of later iets met talen wilt doen?
Nee, TTO is niet bedoeld voor leerlingen die goed zijn in talen of later iets met talen willen doen. Sterker nog, het blijkt dat leerlingen van het TTO later vaak de bèta kant op gaan (techniek, science, etc.)
Zijn alle lessen vanaf het begin in het Engels?
Nee, niet alle lessen zijn in het Engels, maar wel veel. Ongeveer 70% van alle lessen worden vanaf het begin in het Engels gegeven. Docenten zijn er in getraind om jou het Engels te laten begrijpen. Er wordt dus wel steeds Engels gesproken, maar dit wordt rustig én begrijpelijk gedaan met veel afbeeldingen en herhaling. Je zult alles in grote lijnen begrijpen!
Ik ben bang dat ik het niet kan begrijpen als alles in het Engels is…
Het klopt dat je in het begin niet ieder woord zult begrijpen, maar docenten zullen het rustig doen en je helpen alles in grote lijnen te begrijpen. Zij zijn hierin getraind. Het zal je zeker lukken, net als de leerlingen die jou voor gegaan zijn!
Wat heb ik aan TTO als ik later niet in het buitenland wil wonen of studeren?
3 Grote voordelen: je zult beter worden in andere vakken en andere talen omdat je hersenen leren dingen te combineren (taal en vak). Dit is écht bewezen. Ook zal je veel voordeel hebben met studeren in Nederland, omdat heel veel vakken (colleges) en boeken op het HBO of de universiteit in het Engels zijn.
 Ook leer je binnen TTO ‘out of the box’ en academisch denken; je leert zaken op een heel andere manier te bekijken. Hierdoor heb je een voorsprong op andere studenten die dit pas op de universiteit leren.
Wanneer kan ik meer te weten komen over tto op het Dorenweerd?
Op woensdagavond 24 januari 2018, 19:30 tot 21:30 uur ben je van harte welkom op onze school. Samen met je ouder(s)/ verzorger(s) kom je naar deze avond en ga je o.a. ‘speeddaten’ met brugklasleerlingen die nu tto volgen, volg je tto-lesjes en maak je kennis met de enthousiaste tto- docenten. Tot dan!
Waar vind ik een antwoord op een algemene vraag over het Dorenweerd?
Die antwoorden vind je Hier!

 

logo-dorenweerd-slogan-cmyk